Getest- Liv on Sox

Rule #28 // Socks can be any damn colour you like

Een wielrenner en zijn sokken, het is nogal een issue. Fietsen zonder sokken is iets voor triatleten en maakt je als wielrenner dus per definitie ongesoigneerd. Te korte of te lange sokken zijn ook niet oké. En de kleur van je sokken, dat is helemaal een gevaarlijke discussie. Wit, zwart of alle kleuren van de regenboog, volgens The Rules mag het allemaal, zolang ze maar bij de rest van je kleding passen. Met een blauw-paars-geel sponsortenue is dat echter makkelijker gezegd dan gedaan. Als een soort fashion-statement ben ik vorig seizoen dan ook begonnen met het dragen van zo opvallend mogelijke sokken. Hoe aparter/opvallender de kleur of het design, hoe liever ik ze heb.

Deze winter ontving ik een setje sokken van Liv on Sox, met de vraag of ik ze wilde testen en er wat over wilde schrijven. Voor een setje gave sokken doe ik dat natuurlijk graag en na een uitvoerige testperiode, ook in de koers, kan ik melden dat ik een nieuwe favoriet heb gevonden! Dit zijn, zonder twijfel, de fijnste fietssokken die ik heb!

Design
Waar de meeste merken voor vaste patronen of strakke lijnen kiezen, bestaat de collectie van Liv on Sox vooral uit wat ‘onconventionele’ desings, met ingewikkelde/ bijzondere prints in verschillende (bloem)patronen. Voor een deel van de patronen lijkt het zelfs alsof er een foto van bijvoorbeeld een stad op je sok is geplakt. Eerlijk is eerlijk, in eerste instantie moest ik er een beetje aan wennen. Maar hoe langer ik naar de desings kijk, hoe gaver ik ze vind worden. Sowieso iets bijzonders voor aan je voeten!

Kwaliteit
Het gave design helpt goed mee, maar de kwaliteit van de sokken is mijn voornaamste reden om ze om te dopen tot nieuwe favoriet. Tijdens de koude wintertrainingen had ik in mijn Liv on Sox sokken eindelijk een hele training lang warme voeten. Oké, ik testte de winter variant, maar toch, warme voeten houden tijdens een wintertraining is moeilijker dan het lijkt. Verder valt het op dat de naden zo goed zijn afgewerkt, dat er nergens knobbels of bobbels zitten die na een paar uur op de fiets beginnen te irriteren. En het belangrijkste van allemaal: waar sokken over het algemeen na een paar keer dragen en wassen van kleur vervagen en hun zachtheid verliezen, voelt het met deze sokken nog elke keer alsof ik ze voor het eerst aan trek. Niks prettiger dan elke training/koers met het ‘nieuwe sokgevoel’ beginnen.

Livonsox

Kortom: ik ben fan.Ook nieuwsgierig geworden? Liv on Sox sokken zijn verkrijgbaar via: www.livonsox.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *