Happiness Watts

Waar ik ruim een week geleden uiterst tevreden over de streep rolde in mijn eigen criteriumversie van de ronde van Vlaanderen (aka de wielerronde van Oploo), ging ik afgelopen weekend opzoek naar happiness watts. Happiness watts, zijn de extra watts (vermogen) die je levert als je happy op je fiets zit. (Check http://www.happinesswatts.com voor meer uitleg en inspiratie)

Fietsen in Brussel is niet altijd evident (zoals ze dat hier zo mooi zeggen). Want Brussel is groot en druk en vol met trams, metro’s bussen en auto’s die allemaal als halve kamikaze piloten rondrijden. Tel daar mijn gebrek aan parcourskennis bij op en een rustig rondje fietsen, of een specifieke intervaltraining doen is makkelijker gezegd dan gedaan (soms voelt het zelfs als onmogelijk). Voor mijn specifieke trainingen betekent dat regelmatige tacx-sessies op het balkon, voorafgegaan door een stevig gesprek met mezelf, waarin ik steeds opnieuw aan mezelf uitleg waarom ik ook alweer op die tacx wil stappen.

Vorige week herinnerde ik mezelf aan een van die belangrijkste redenen: dat gevoel wanneer je na een goede koers over de streep komt, dat voelt zo goed, dat het die uurtjes oIMG_6211p de tacx meer dan waard is Om mezelf aan nog een belangrijke reden te herinneren (fietsen is leuk!) koos ik er afgelopen weekend voor om niet te gaan koersen maar om op ontdekkingstocht te gaan in en rondom Brussel. Met mijn Garmin als redder in nood wist ik mezelf twee dagen succesvol door Brussel en omgeving te loodsen. Eenmaal de stad uit valt het hier eigenlijk best wel mee. Sterker nog, het is hier best wel mooi. Ik voelde me net een kind op ontdekkingstocht, verbaasde me over de rustige omgeving en liet mezelf na elke bocht weer verassen (want bij een gebrek aan uitgebreide signalering weet je hier nooit zeker wat je te wachten staat om de hoek). Zo af en toe stuitte ik per ongeluk op een echte Vlaamse kasseienstrook, zo echt dat ik me even in Parijs-Roubaix waande en met een brede glimlach over de kasseien reed (ineens snap ik nog beter waarom die koers zo mooi is). Af en toe wierp ik een steelse blik op mijn Garmin en verbaasde ik me over hoe gemakkelijk ik zo veel vermogen leverde op de kasseien. Als ik een met kasseien bedekte klim boven kom en ook nog eens beloond wordt met een prachtig uitzicht, realiseer ik het me: ik heb ze gevonden, happiness watts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *