Kampioenschappen

Nog een dikke twee maanden en dan is het experiment met mezelf “kan ik coassistent en wielrenster tegelijk zijn” afgelopen. Whut? Ja echt, over 2 maanden ben ik afgestudeerd!

En nu dit experiment zich in de finale fase begeeft kan ik niet anders zeggen dan dat de koers hier naartoe een beetje wisselvallig is geweest. Zowel op de fiets als in het bloggen. Maar he, met een goede finale kun je veel goed maken, dus het is hoog tijd voor wat updates.

Allereerst de belangrijkste moraal van dit verhaal: de aanhouder wint. Want na bijna 3 jaar heb ik eindelijk een beetje het idee dat ik weet hoe het moet; coassistent zijn en daarnaast ook nog leuk mee koersen. Of dat nou komt omdat oefening echt kunst baart, of dat ik het nu gewoon anders aanpak, ik weet het niet. Maar het gaat best lekker op de fiets. Nu is het enkel nog de vraag, gaat het deze keer dan ook eindelijk lukken om wat regelmatiger een stukje te schrijven? We gaan het zien.

Terug naar de koers, want afgelopen weekend reed ik niet 1 maar 2 Nationale Kampioenschappen. Ik wist me per ongeluk te plaatsen voor het NK op de weg in Hoogerheide en leerde veel over koersen in een hectisch peloton in de daverende warmte. En om het weekend nog specialer te maken, mocht ik zondag starten op mijn eerste Belgisch Kampioenschap Ploegentijdrit. Een NK en een BK in 1 weekend, dat kan gewoon!

Ik kan het zelf nog steeds niet helemaal bevatten, maar deze twee speciale koersen waren niet eens het hoogtepunt van mijn seizoen. Als kers op de taart van mijn carrière als koersende coassistent mag ik van 29 juli tm 5 augustus voor het eerst koersen in het oranje op de WK voor studenten, in Portugal!

Nog precies een maand, dan mag ik laten zien wat ik kan en hoop ik vooral mezelf te verbazen. In de tussentijd ga ik mijn best doen om jullie een kijkje te geven in mijn voorbereidingen.

Wil jij m een handje helpen in deze voorbereidingen? Kijk dan vooral even hier!

 

36755012_611443259232038_5784236970980933632_o

Foto: Tom Brys

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *