Getest- Panda Sportswear

SONY DSCWat begon als een grote grap, werd serious buisiness.Het begon allemaal met een paar simpele grappen dat ik best wel een setje Panda kleding (uit Zuid Afrika) wilde testen. En toen mocht ik dat ineens echt gaan doen. Op mijn verjaardag ontving ik een pakketje uit Zuid-Afrika, met daarin een custom made setje wielerkleding. Beter kan je het niet timen toch?

Het ontwerp;
Vol trots kan ik melden dat ik rondrijd in een Heinrich Stroebel Original wieleroutfit.
Dat Heinrich mooie ontwerpen kon maken wist ik al lang. Maar dit ontwerp is toch wel een van zijn beste. En niet alleen omdat deze speciaal voor mij gemaakt is. Met een enigszins onconventioneel ontwerp onderscheidt het zich direct van de ‘standaard’ shirtjes. Desondanks ziet het er professioneel uit met meer print op het shirt en een “rustig” broekje eronder. Let op de details! De hele outfit zit vol met kleine referenties en symbolen. Check de bloemen (en hun kleur!) op het shirt, vind het verstopte bloemetje en vergeet vooral niet even te kijken naar de linker mouw ;).

SONY DSC

Het shirt
Dat dit shirt van goede kwaliteit is merk je meteen. Het voelt gewoon goed.SONY DSCOnderaan het shirt zit er aan de binnenkant een soort rubberstrip, die er voor zorgt dat het shirt blijft zitten waar het hoort te zitten. Zo kan je shirt niet gaan wandelen over je rug. Wel zo fijn.
Nog iets dat niet zo standaard is; op het middelste achterzakje zit een extra zakje met een rits. Het zakje is bedekt met iets dikkere stof en is van ideaal formaat om je telefoon in weg te stoppen, daarnaast is er zelfs nog genoeg ruimte voor wat cash en je sleutels. Zo kan je de eigenlijke zakjes op je rug gebruiken om je bandje, pompje en eten te vervoeren.
Verder ventileert het shirt ook goed. Dit heeft vast iets te maken met het speciale stofje dat ze o.a. op de armen/schouders en rug gebruiken.

De broek
OMG. Hier ga ik in wonen ofzo.
SONY DSCOm er een ideaal dames broekje van te maken zijn de ‘bretels’ die normaal over je schouders lopen omgedraaid. Op deze manier loopt er dus maar één band midden over je borstkas. Zo zie je door je shirt dus geen bretels meer over je borsten lopen. En het zit gewoon lekker. Echt waar. De band eindigt op het eerste oog wel wat hoog op de borst, maar zodra je op de fiets zit merk je hier niks meer van.
Het valt ook meteen op dat de lycra van de broek van een bijzonder goede kwaliteit is. Normaal is er altijd wel ergens een naad rond je heupen die vervelend strak zit, of knelt er wel wat bij de pijpen van de broek. Bij deze broek dus niet. Er zitten sowieso maar weinig naden in de broek. En de naden die er in zitten, zijn met veel oog voor detail afgewerkt zodat je nergens last van hebt. Ook de elastieken aan de uiteindes van de pijpen vormen zich perfect om je benen. Niks te strak, eerder als een tweede huid.
En dan ben ik nog niet eens begonnen over de zeem. Op het eerste oog een flinke zeem, maar zodra je hem aantrekt past het gewoon. Hij vormt zich precies om je kont en beweegt goed mee met de bewegingen. Als je gaat staan heb je niet dat gevoel dat je een luier aan hebt. Ideaal broekje als je het mij vraagt.

De sokken
Om het af te maken natuurlijk een paar sokken. Gewoon goed. Goed materiaal, mooie lengte en een gave kleur!

SONY DSCMisschien had je het al gemerkt, maar ik ben ontzettend enthousiast! Ook enthousiast? Of geïnteresseerd? Er wordt aan gewerkt om Panda naar Europa te brengen. Voor meer informatie mag je mij een berichtje sturen, kun je kijken op; http://www.pandasport.co.za of kun je mailen naar; heinrich@pandasport.co.za

SONY DSC

 

 

One Response to “Getest- Panda Sportswear

 • Johan de Beer
  7 jaar ago

  Hey Sophie,

  Leuke informatieve site heb je.
  Ook het setje kleding wat je hebt getest ziet er gelikt uit.
  Zonde dat ik het nu pas zie, mijn vrouw heeft net een set gekocht om zelf te dragen tijdens het fietsen. Ze heeft een hele tijd gezocht om iets goed passends te vinden.
  Dus nu maar wachten tot dat merk op de NL-markt komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *